Keratan Akhbar Utusan Malaysia – Belajar Borong Secara Langsung

Utusan Malaysia - Belajar Borong Secara Langsung

Belajar borong secara langsung

Kurus dikendalikan sendiri oleh Pengarah Anzac Consultancy, Shahabudeen Jalil Kamarul Jaman.

Bukan mudah menjadi usahawan atau ahli perniagaan sekiranya tidak berbekalkan ilmu dan pengetahuan mengenai cara-cara membeli barangan dalam bentuk pukal untuk perniagaan khususnya dari China yang sememangnya terkenal sebagai pusat borong dunia.

Hanya pengalaman yang benar-benar dirasai oleh mereka yang pernah membeli-belah di negara itu dalam bentuk pukal dapat memberikan pengetahuan yang sepadan dalam bidang berkenaan.

Begitu yang dirasakan oleh beberapa peserta Kursus Memborong ke China anjuran Anzac Consultancy dengan kerjasama Mega-Utusan Malaysia yang mendapat pelbagai manfaat daripada kursus berkenaan.

Salah seorang usahawan, Muhamad Fadhli Mahmud sedar untuk maju dalam perniagaan seseorang perlukan ilmu dan berkongsi pengalaman dengan usahawan lain yang telah berjaya.

“Saya bersyukur dapat belajar ilmu berharga ini dalam kursus dan rombongan borong ke China lebih awal.

“Ini kerana saya pernah terfikir untuk menangguhkan hasrat tersebut kerana masalah sukar untuk memperuntukan masa dan berasa masih kekurangan modal,” kata pengusaha kedai online ini.

Beliau merupakan salah seorang usahawan yang telah berjaya diasuh oleh Anzac Consultancy melalui program memborong barangan secara terus dari sumber di China dan menjualnya secara online di Internet.

Menurut Muhamad Fadhli, beliau mendapat cetusan idea ini apabila melayari Internet beberapa tahun lepas dan akhirnya terjumpa sebuah syarikat tempatan kendalian Shahabudeen Jalil Kamarul Jaman yang menganjurkan kursus dan rombongan ke China.

Beliau mengambil masa kira-kira dua tahun untuk mengambil keputusan serta mengumpul modal sebelum melangkah dengan menyertai Kursus Borong China ini.

Setelah mempelajari secara teori dalam kursus ini mengenai kaedah pemborongan, bandar pemborongan yang penting serta kaedah tawar-menawar dan kaedah menghantar barangan melalui laut, beliau tidak berfikir panjang lagi untuk menyertai rombongan praktikal pula.

Muhamad Fadhli mengakui, rombongan memborong ke China ini memberi pendedahan yang sangat mendalam mengenai perniagaan pemborongan.

Beliau juga berpeluang untuk bertemu dan berkenalan dengan ramai usahawan lain yang mempunyai objektif sama untuk membangunkan perniagaan masing-masing.

“Selepas berkenalan dengan usahawan-usahawan lain dari seluruh negara, saya menyedari bahawa banyak lagi yang saya perlu pelajari.

“Saya sangat menggalakkan mereka yang baru ingin memulakan perniagaan untuk mengikuti kursus dan rombongan ini, ia sangat berkesan dan menjadikan saya lebih cekal untuk kekal dalam perniagaan,” tambah Muhamad Fadhli.

Selepas tamat latihan empat hari empat malam di China, beliau kini sudah boleh mengimport apa saja dari China untuk dijual di Malaysia.

“Kini saya menyesal mengambil masa yang lama untuk menyertai program keemasan ini. Namun saya juga bersyukur kerana saya tidak mengambil masa lebih lama.

“Saranan saya kepada usahawan di luar sana, keputusan menyertai program seperti ini perlu disegerakan dan tidak seharusnya ditangguhkan.” tambah beliau lagi.

Kepada usahawan yang berminat mengikuti kursus dan rombongan usahawan memborong ke China ini, silalah berhubung dengan Anzac Consultancy di talian 012 406 7515 (Nurul) 017 2517515 ( Radzman).

Sumber: http://ww1.utusan.com.my/utusan/Keluarga/20130228/ke_02/Belajar-borong-secara-langsung#ixzz2MkTbkDy6

Berikut adalah artikel mengenai Program Borong kami di Utusan Malaysia. 

Sila lawat www.kursusborongchina.com untuk mendaftarkan tempat anda. 

Sekian, terima kasih

Shahabudeen Jalil

 

Dapatkan video Rahsia Teknik Jualan
Masukkan nama & email anda dibawah

Anda juga akan menerima tips, panduan, dan teknik perniagaan pemborongan terus ke inbox.
This entry was posted in blog, keratan. Bookmark the permalink.

2 Responses to Keratan Akhbar Utusan Malaysia – Belajar Borong Secara Langsung

  1. Pingback: Keratan Akhbar Utusan Malaysia – Belajar Borong Secara Langsung | http://www.usahawan.kom.my

  2. staibaqhang says:

    semoga makin maju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>